van der Horst

Jaguar F-Type GT4 voorgesteld

Invictus Racing - Jaguar F-Type SVR GT4
Invictus Racing - Jaguar F-Type SVR GT4
Op de Autosport International-beurs in het Britse Birmingham is het doek gehaald van de Jaguar F-Type SVR GT4, een door de Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar Land Rover ontwikkelde bolide die dit en volgend seizoen moet deelnemen aan het Britse GT-kampioenschap. Opvallend, de wagen wordt bestuurd door ex-militairen van het Britse leger die gewond raakten of ziek werden. Een van de sterkhouders achter het programma is James Holder, medeoprichter van het kledingmerk Superdry en in het verleden zelf actief als racer.
Invictus Racing - Jaguar F-Type SVR GT4
Invictus Racing - Jaguar F-Type SVR GT4
De beide wagens worden ingezet door Invictus Games Racing, een samenwerking tussen James Holder en de Invictus Games Foundation - een organisatie die zich richt op een sportevenement voor gewonde en zieke militairen. De associatie met het merk Jaguar is niet vreemd, gezien de Britse autogroep in het verleden reeds betrokken was bij de Invictus Games.

De GT4-specificatie Jaguar F-Type is een project dat speciaal op touw werd gezet voor het raceprogramma. De wagen beschikt nog steeds over een vijfliter V8, maar de vierwielaandrijving werd omgebouwd tot een systeem dat tractie louter op de achterwielen plaatst. Het Britse GT-kampioenschap start eind maart op de Britse omloop van Oulton Park.

Foto's: Jaguar Land Rover

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in British GT Championship op zaterdag 13 januari 2018.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons