van der Horst

Jaguar I-Pace eTrophy: Berlijn 2: Simon Evans houdt titelkansen gaaf

Simon Evans - Team Asia New Zealand
Simon Evans - Team Asia New Zealand
In de Jaguar I-Pace eTrophy stonden er dit weekend niet twee, maar drie wedstrijden gepland op het originele Tempelhof Circuit. Tijdens de zaterdagrace was het weer uittredend kampioen Sérgio Jimenez die het laken naar zich toe trok, maar tijdens de twee andere manches kon hij niet verhinderen dat Simon Evans beide overwinningen claimde. Nochtans was de derde race vrij spectaculair, gezien de Kiwi als voorlaatste van start ging.
Dankzij zijn twee overwinningen kon Evans terug dichter kruipen op Jimenez, die beide races als tweede eindigde. Met nog twee races te gaan zit er slechts een verschil van 8 punten tussen beide heren en dat terwijl er nog 42 punten te verdienen zijn. Iemand die wel al zijn titelambities moet opbergen is de voormalige teamgenoot van Jimenez: Caca Bueno. Na zijn goede start op het omgekeerde circuit kon hij eenmaal Evans verslaan dit weekend, maar moest zowel zijn landgenoot als de Nieuw-Zeelander voorlaten in de overige twee manches.

Foto: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 10 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons