van der Horst

Jaguar I-Pace eTrophy: Berlijn: Brazilianen verdelen eerste races

Start Jaguar I-Pace eTrophy Berlijn I race 1
Start Jaguar I-Pace eTrophy Berlijn I race 1
Niet alleen de Formule E werkt in Berlijn zes races in negen dagen af, ook de Jaguar I-Pace eTrophy krijgt hetzelfde intensieve programma voorgeschoteld. Het zullen tevens de laatste races zijn voor de elektrische SUV's, aangezien daarna het doek valt over het kampioenschap. De eerste race werd met veel bravoure gewonnen door Caca Bueno, terwijl hij in de tweede confrontatie de zege onverwacht moest laten aan teamgenoot Sérgio Jimenez.
Caca Bueno
Caca Bueno
Bueno miste de eerste races in Ad Diriyah en heeft deze week maar één doel: zijn naaste tegenstanders, Jimenez en Simon Evans, inhalen in het klassement. De eerste race begon goed voor de Braziliaan, met een dominante overwinning. Hij hield zonder problemen nieuwkomer Nick Foster achter zich, die voor zijn debuut geen mal figuur sloeg. Jimenez daarentegen verdedigde zeer agressief bij de start, maar kon niet verhinderen dat Evans de derde plaats innam. Achteraf werd de uittredende kampioen vanwege zijn gedrag op het matje geroepen door de stewards.

Sérgio Jimenez - ZEG iCarros Jaguar Brazil
Sérgio Jimenez - ZEG iCarros Jaguar Brazil
In de tweede race was het weer Bueno die de pole bemachtigde en ook lang op kop kon blijven, maar hij verloor in de slotfase de leiding nadat hij de aanvalsmodus had gemist door niet volledig over de drie sensoren te rijden. Hierdoor zag hij Jimenez en Evans voorbijkomen. Jimenez verloor ook tijd aan Evans, maar met een inhaalmanoeuvre in de voorlaatste ronde verzekerde de Braziliaan zich toch van de winst. Uiteindelijk werd het nog een Braziliaanse 1-2, nadat ook Bueno de Kiwi was voorbijgezoefd.

In het kampioenschap heeft Jimenez een lichte voorsprong op Evans van 8 punten, terwijl Bueno op 44 punten volgt. Dit weekend gaan de SUV's weer van stal, ditmaal voor drie races op het originele circuit.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 7 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons