van der Horst

Jaguar I-Pace eTrophy: Bryan Sellers heer en meester tijdens ingekorte race in Parijs

Bryan Sellers - Rahal Letterman Lanigan Racing
Bryan Sellers - Rahal Letterman Lanigan Racing
Niet alleen de Formule E kwam in actie op het Circuit des Invalides, ook de Jaguar I-Pace eTrophy was aanwezig voor zijn zesde manche van het seizoen. Daar was het Bryan Sellers die in de ochtend op de valreep nog de pole pakte en deze zonder problemen omzette in een overwinning, voor de Canadees Stefan Radzinski en de Braziliaan Sérgio Jimenez. De race werd uiteindelijk vroegtijdig stopgezet nadat Caca Bueno crashte in de beruchte bocht 3.
Stefan Radzinski, Caca Bueno en Katherine Legge
Stefan Radzinski, Caca Bueno en Katherine Legge
Al van bij de start controleerde Sellers het veld en het was in de achtergrond Pro-Am-rijder Célia Martin die de beste start maakte. Iemand die al snel uit het veld verdween, was gastpiloot Archie Hamilton. Al van bij de start raakte hij een tegenstander om uiteindelijk bijna heel de voorkant te verliezen na een tik tegen Célia Martin. Ook hier kwam er snel de regen tevoorschijn, in combinatie met hagel waardoor de race een hele andere dimensie kreeg. Uiteindelijk werd de wedstrijd stopgezet nadat Caca Bueno met een lekke band linksvoor in de barrières schoot in bocht drie. Door de impact van de crash schoof ook de betonnen muur een stuk naar achter waardoor de rode vlag werd bovengehaald en uiteindelijk de race 3 minuten voor tijd stilgelegd werd.

Ahmed Bin-Khanen - Saudi Racing
Ahmed Bin-Khanen - Saudi Racing
Door de overwinning van de Amerikaan neemt hij de leiding terug over van Jimenez, waarbij het verschil tussen beide heren maar 5 punten is. De Nieuw-Zeelander Simon Evans staat op een derde plaats met 14 punten achterstand op Sellers. In de Pro-Am ging de overwinning naar Ahmed Bin-Khanen, voor de thuisrijdster Martin en de Chinees Yaqi Zhang. In de tussenstand daar blijft Bandar Alesayi comfortabel op kop met maar liefst 36 punten voorsprong op landgenoot Bin-Khanen.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons