van der Horst

Jaguar I-Pace eTrophy: Sanya: Caca Bueno van start tot finish naar de overwinning

Caca Bueno - Jaguar Brazil Racing
Caca Bueno - Jaguar Brazil Racing
Niet alleen in de Formule E kregen we de zesde verschillende winnaar in Sanya, ook in de Jaguar I-Pace eTrophy is dit een feit. De Braziliaan Caca Bueno mocht van pole starten en reed onbedreigd van start tot finish richting de overwinning, voor de Nieuw-Zeelander Simon Evans en kampioenschapsleider Bryan Sellers. De race zelf leek al vrij vlug in een beslissende plooi te liggen, tot we een rode vlag kregen na het uitvallen van Pro-Am piloot Tao Wang.
Caca Bueno - Jaguar Brazil Racing
Caca Bueno - Jaguar Brazil Racing
Wang probeerde in de befaamde haarspeldbocht Ahmed Bin-Khanen in te halen, maar verloor uiteindelijk de strijd en moest zelfs teamgenoot Yaqi Zhang voor laten. Een ronde later viel de wagen in dezelfde bocht stil en omdat dat de bolide onder stroom stond, besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen. Bij de herstart kon alleen Sérgio Jimenez een plaats opschuiven en kon Caca Bueno zijn fout in Hong Kong goed maken met een overwinning. De VIP-piloot moest al snel binnen voor een drive-through penalty en geraakte uiteindelijk niet verder dan een negende plaats.

In de tussenstand blijft Sellers met zijn Rahal Letterman Lanigan Jaguar aan de leiding, voor Evans. Katherine Legge kende een moeilijke dag en valt terug naar een derde plaats op 10 punten van haar teamgenoot. In Pro-Am staat er geen maat op Bandar Alesayi, die met zijn derde overwinning in de klasse een mooie voorsprong opgebouwd heeft op Zhang en Bin-Khanen. De volgende race is zoals de Formule E gepland in Rome op 13 april.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 23 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sanya.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons