van der Horst

Jaguar Racing benoemt Sacha Fenestraz tot reserverijder

Sacha Fenestraz
Sacha Fenestraz
Jaguar Racing heeft zojuist Sacha Fenestraz tot reserverijder benoemd. De Frans-Argentijnse rijder zal dit weekend aanwezig zijn tijdens het eerste raceweekend van het Formule E-seizoen in Ad Diriyah.
De 21-jarige Fenestraz reed in 2020 al de rookie test in Marrakesh voor het Britse team. Jaguar was onder de indruk van zijn kunnen tijdens die testdag en besloot de Frans-Argentijn op te nemen in het team als reserverijder. Fenestraz is erg enthousiast over deze nieuwe kans: "Ik vond mijn tijd bij Jaguar Racing vorig jaar in Marrakesh heel aangenaam. Om nu reserverijder te worden van zo'n iconisch merk met een van de sterkste rijdersduos in het kampioenschap is een enorme kans voor mij. Formule E is een heel andere uitdaging voor mij en ik kan niet wachten om me te verdiepen in het elektrisch racen", zegt Fenestraz.

Ook teambaas James Barclay is tevreden met Fenestraz. "Het is geweldig om Sacha in ons team te hebben. Hij is een jonge, getalenteerde rijder met een geweldig karakter. Hij zal van belangrijke waarde worden voor ons team", zegt Barclay.

Fenestraz heeft er al verschillende juniorklasses opzitten in zijn carrière. Zo heeft hij al meegereden in de Franse F4, Formule Renault en FIA Formule 3. In 2019 won Fenestraz het Japanse Formula 3-kampioenschap, zijn derde kampioenschapstitel in slechts vijf jaar.

Na een jaartje Super GT en Super Formula, zal Sacha Fenestraz nu dus het Formule E-circus volgen gedurende het hele seizoen. Het zevende Formule E-seizoen gaat dit weekend van start met een 'double-header' in Ad Diriyah. 


Foto: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op woensdag 24 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons