van der Horst

Jaguar stelt I-Type 4 en James Calado voor

Jaguar I-Type 4
Jaguar I-Type 4
Vandaag hield Jaguar in Londen zijn voorstelling met het oog voor het komende seizoen in de Formule E. Daar werd de Jaguar I-Type 4 voorgesteld, die een paar grondige aanpassingen heeft ondergaan tegenover de versie van vorig seizoen. Zo kreeg de wagen een nieuwe motor en versnellingsbak en kreeg de ophanging achteraan een update. Ook aan de aandrijving werd er gesleuteld. Zo heeft het team de lichtste en efficiëntste aandrijving ooit gebouwd, althans volgens technisch manager Phil Charles. Daarnaast kondigde teammanager James Barclay ook de tweede piloot aan die de kleuren van Jaguar zal verdedigen, naast Mitch Evans. De keuze is gevallen op James Calado.
  • Shopa
James Calado
James Calado
Niet Alex Lynn, maar landgenoot James Calado zal voor de Britse constructeur aantreden. De geruchten dat Calado het zitje zou krijgen, klonken sterker nadat hij een aantal keer gespot was tijdens een test met de I-Type 4. Calado komt in tegenstelling tot anderen aan de start in zowel de Formule E als in het FIA WEC met Ferrari. Zo ging hij na de voorstelling richting de luchthaven om dit weekend in Japan aanwezig te zijn voor de 6 Hours of Fuji. Hij zal binnen twee weken in Valencia herenigd worden met de nieuwe Jaguar.

Daarnaast kwam Jaguar ook met een andere primeur. Het Britse team kon namelijk drie prominente sponsors over de streep trekken: Castrol, Lego en Scalectrix. Die laatste twee maakten dan ook de ruimte in hun catalogus om zowel een Lego-set als een versie van de Jaguar Formule E en Jaguar I-Pace eTrophy voor de elektrische racebanen te maken. Deze zullen later die jaar op de markt verschijnen.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 2 oktober 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons