van der Horst

Jaime Alguersuari keert terug naar de kartsport met CRG

Jaime Alguersuari
Jaime Alguersuari
Het nieuws hing al enkele maanden in de lucht en werd vandaag officieel bevestigd: Jaime Alguersuari maakt zijn comeback in de kartsport. De Spanjaard tekent een fabriekscontract met het toonaangevende CRG en zal uitkomen in het Europese- en Wereldkampioenschap karting in de KZ schakelklasse.
  • G&A Motors Motorsport
De 31-jarige Jaime Alguersuari kwam van 2009 tot 2011 uit in de Formule 1, voor het toenmalige Torro Rosso. Na zijn ontslag in de koninginnenklasse stortte hij zich in de muziek- en DJ-wereld en raakte hij bekend onder de naam DJ-Squire. Alguersuari reed in het seizoen 2014-2015 nog in de Formule E als teamgenoot van Sam Bird bij Virgin Racing maar daarna ging zijn autosportcarrière op slot.

Begin dit jaar werd Alguersuari al enkele keren op de kartbaan gespot. Op zich niet vreemd want karting is en blijft een goede training voor de autosport-racers. Toch kwamen er al snel de geruchten dat Alguersuari zijn comeback zou maken in de kartsport en dat nieuws werd vandaag bevestigd. Alguersuari wordt dit jaar teamgenoot van Alex Irlando, Jeremy Iglesias en Paolo Ippolito. Hij zal uitkomen in de KZ schakelkarts en zal daardoor op het hoogste niveau het EK en WK betwisten. 

Foto: CRGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 26 mei 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons