van der Horst

Jakarta: Allereerste pole ooit voor Maximilian Günther - Stoffel Vandoorne P5

Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
DS trok richting Jakarta met een mijlpaal in zijn geschiedenis. In Indonesië zal het team namelijk zijn 100ste race afwerken als leverancier van aandrijvingen in de Formule E, en de feestelijkheden startten al goed met dank aan Maximilian Günther. De Maserati-piloot was de betere in de vrije trainingen en deed dit kunstje nog eens over in kwalificaties. Günther versloeg Jake Dennis (Avalanche Andretti) in de finale, die op zijn beurt beter deed dan zijn titelconcurrenten. De tweede startrij is voor Pascal Wehrlein (Porsche) en Jean-Éric Vergne (DS Penske). Ook Stoffel Vandoorne (DS Penske) was goed op dreef en start straks als vijfde.
  • Prospeed Competition
De groepskwalificaties werden vooral getekend door de nipte missers van de door Jaguar aangedreven wagens. Geen enkele daarvan kon namelijk doorstoten naar de volgende fase. Kampioenschapsleider Nick Cassidy (Envision Racing) miste met twee duizendsten van een seconde de duels. Dit met dank aan Robin Frijns (ABT Cupra) die de Nieuw-Zeelander er uit knikkerde en samen met Dennis, Vergne en Vandoorne doorging. Groep B kende een gelijkaardige situatie, want ook Mitch Evans (Jaguar) moest dit duel aan zich voorbij laten gaan. Dat terwijl Wehrlein wel kon doorstoten achter Günther, maar wel voor René Rast (McLaren) en Edoardo Mortara (Maserati). Ook hier een mooie vermelding voor Nico Müller (ABT Cupra), die vanaf de vijfde startrij zal starten.

De duels begonnen al goed voor DS, want het werd direct al een teamduel tussen Vergne en Vandoorne. Beiden waren enorm gewaagd aan elkaar, maar de Fransman was een tikkeltje sterker dan de Rumbekenaar. Dennis daarentegen domineerde over Frijns, terwijl we hetzelfde verhaal kregen tussen Wehrlein en Rast in het voordeel van de Porschist. Het laatste duel was weer een teamgevecht, ditmaal bij Maserati. De winst ging naar Günther en zo was Vandoorne zeker van een vijfde startplek voor de race straks. In de halve finale hield het op voor Vergne, want Dennis verschalkte de tweevoudig kampioen. Wehrlein daarentegen kon niets inbrengen tegen Günther, die zijn vorm bleef bevestigen in Jakarta. Iets wat de Duitser uiteindelijk ook deed door Dennis opzij te zetten voorde  pole, al doet deze laatste misschien nog een goede zaak met zijn startplaats. Zeker gezien Cassidy en Wehrlein achter hem starten.

Al hebben de laatste races bewezen dat de pole geen garantie is voor winst zullen we straks zien hoe de wedstrijd zal verlopen. Deze start vanaf 10:03 uur.

Foto: Maserati MSG Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 3 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jakarta 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons