van der Horst

Jakarta: Maximilian Günther leidt de dans in de eerste vrije training

Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
Maximilian Günther - Maserati MSG Racing
De eerste sessie van de Jakarta E-Prix werd deze ochtend afgewerkt en het was Maserati boven. Maximilian Günther was continu bovenaan te vinden in de rangorde en eindigde de training dan ook af als snelste voor teamgenoot Edoardo Mortara. Ook de derde plaats werd bevolkt door een DS-aangedreven wagen, namelijk die van Stoffel Vandoorne.
  • LTF
Het was opvallend hoe de DS-aangedreven wagens zich profileerden vooraan. Naast Günther, Mortara en Vandoorne was ook Jean-Éric Vergne geregeld bovenaan te vinden. Maar de Fransman gleed uiteindelijk wel weg tijdens de snelle rondjes en liet tijdens een pitstop ook zijn stuur vervangen. Nog een opvallend feit was de sterkte van de drie, gezien Mitch Evans (Jaguar), die als vierde eindigde, een halve tel trager was. Nick Cassidy (Envision Racing) heeft dan nog weer veel werk voor de boeg als men naar de titelkandidaten kijkt. De Nieuw-Zeelander eindigde pas als zeventiende op meer dan een seconde.

Voor het overige kwamen er ook twee nieuwelingen aan de start. David Beckmann nam de plaats in van André Lotterer bij Avalanche Andretti, die liever een rustige voorbereiding voor Le Mans opteerde dan vanuit Azië terug te keren. Beckmann eindigde als achttiende. De andere, Roberto Merhi, klokte af op een 21ste plek. Vannacht is de tweede training gepland, met de kwalificaties vanaf 5:30 uur.

Foto: Maserati MSG RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 2 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jakarta 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons