van der Horst

Jakarta: Roberto Merhi vervangt Oliver Rowland bij Mahindra

Roberto Merhi
Roberto Merhi
Een week voor de Jakarta E-Prix kwam Mahindra Racing naar buiten met opmerkelijk nieuws. Het team voert namelijk een rijderswissel door. Volgend weekend komt Roberto Merhi voor het eerst in actie in de elektrische raceklasse waarbij hij de teamgenoot wordt van Lucas di Grassi. De Spanjaard vervangt hiermee Oliver Rowland, die - officieel - in samenspraak met het team ook de rest van het seizoen aan de kant zal zitten.
Rowland kwam niet 100% fit uit de Monaco E-Prix. De Brit raakte Edoardo Mortara bij het insturen van de Nouveau Chicane en raakte daarmee geblesseerd aan zijn hand. Hij nam na de wedstrijd echter evenmin een hand voor de mond over het feit dat de wagen absoluut niet competitief was. Zie daar de vermoedelijke reden voor "het gezamenlijke besluit" om dit seizoen niet meer in actie te komen. Hiermee krijgt Merhi zijn kans, al was volgens The Race de Spanjaard niet de eerste keuze.

Normaal wilde men reserverijder Jehan Daruvala inzetten, maar deze moet dit weekend zelf al rijden in de Formule 2, dat in het voorprogramma van de Spaanse Grand Prix in actie komt. Hiermee is het ook niet duidelijk of Merhi na Jakarta nog in de wagen van het Brits-Indische team zal zitten. Tenzij hij mooie dingen laat zien in Indonesië natuurlijk.

Foto: Mahindra RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 29 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Jakarta 1 en Jakarta 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons