van der Horst

Jake Dennis blijft ook volgend seizoen bij Andretti Motorsport

Jake Dennis
Jake Dennis
Dit weekend zijn het de laatste twee races voor BMW in de formule E. Begin dit seizoen verklaarde de Beierse constructeur dat het geen fabriekssteun meer zal verlenen aan Andretti Motorsport, al zal het team wel nog met de BMW aandrijving aantreden in seizoen acht. Wie ook opnieuw zal aantreden voor het Amerikaanse team is Jake Dennis. De Brit was een onverwachte keuze, maar dertien races en twee overwinningen later wel de juiste. Dennis tekent voor minstens één seizoen bij.
Het was vorig jaar dat BMW een schokgolf binnen de Formule E liet gaan door hun vertrek na dit seizoen aan te kondigen, iets wat ook Andretti Motorsport pas een paar uur eerder te weten kwam vooraleer het nieuws publiekelijk gemaakt werd. Het Amerikaanse team kan nog wel beroep doen op de aandrijving voor het volgende seizoen, maar aangezien zowel Dennis al Maximilian Günther onder contract bij BMW lagen, moest men op zoek naar nieuwe piloten. Dat de Brit toch blijft is een win-win situatie voor beide partijen.

Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Op dit moment, voor aanvang van de voorlaatste race, is Dennis zelfs nog in staat om de titel binnen te halen. De Brit haalde een pole (Valencia) en twee overwinningen in Valencia en Londen en is op dit moment de beste rookie in het klassement, iets wat vooraf dit seizoen niet gedacht werd. Dennis kreeg onverwacht het zitje en hield hiermee verschillende fabriekspiloten van BMW achter zich. Met dit contract en mits goede resultaten volgend seizoen maakt hij ook kans om de overstap naar Gen3 mee te maken. Deze gaat in vanaf 2022-23.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 augustus 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons