van der Horst

Jake Hughes vult het laatste zitje in de Formule E

René Rast en Jake Hughes
René Rast en Jake Hughes
Alle zitjes in de Formule E zijn nu officieel gevuld. Alleen McLaren moest nog hun laatste piloot bevestigen en daar is nu de keuze gevallen op Jake Hughes. Hiermee is de Brit één van de twee nieuwelingen in het veld, al heeft Hughes wel de nodige ervaring binnenin de paddock van de Formule E.
Hughes was dit jaar nog actief in de Formule 2, hetzij maar voor een half seizoen. De Brit kwam uit voor Van Amersfoort Racing, maar testte positief voor COVID-19 na de manche in Oostenrijk. Daar werd hij vervangen en daarna ging hij voluit op in zijn rol als reservepiloot voor het ter ziele gegane Mercedes-EQ. In de zomer maakte Hughes officieel bekend dat hij zich meer ging focussen op de Formule E en hiermee heefy hij nu zijn zitje beet. Ondertussen heeft hij ook al getest met de wagen.

Met Hughes zijn alle zitjes nu officieel gevuld en is het opvallend dat er maar twee nieuwelingen aan de bak komen. Ook Sascha Fenestraz zal volgend jaar zijn eerste seizoen afwerken bij de elektrische éénzitters. Beide heren zullen zich mogen opmaken voor een zeer stevig seizoen.

Foto: NEOM McLaren FEDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 30 november 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons