van der Horst

Jamie Jason Vandenbalck ambieert Europese GT4-titel

Jamie Vandenbalck (rechts)
Jamie Vandenbalck (rechts)
Jamie Jason Vandenbalck debuteerde twee jaar geleden in de internationale autosport, meer bepaald in de Reiter Young Stars-cup. Hij betwistte zo wedstrijden in het startveld van het Europese GT4-kampioenschap en gooide enkele keren hoge ogen. Na twee jaar binnen het door Reiter Engineering georkestreerde kampioenschap acht onze jonge landgenoot de tijd rijp om op te stappen naar een topwagen in de jacht op de titel in het Europese GT4-kampioenschap.
Jamie Vandenbalck
Jamie Vandenbalck
"Die opdracht is niet eenvoudig, want de competitie oogt enorm sterk dit seizoen", vertelt Jamie Jason Vandenbalck aan Autosport.be. "Toch denk ik dat ik de voorbije jaren voldoende ervaring opdeed om me te kunnen meten met de toprijders in het kampioenschap. Enige vereiste is natuurlijk een goed zitje vinden en daar tracht ik me nu op toe te leggen. Ik ben echter geen fabriekspiloot en beschik ook niet over enorme budgetten, dus dat limiteert de opties toch enigszins. Ik heb niettemin al enkele voorstellen gehad en we werken hard aan een programma om dit jaar een gooi te kunnen doen naar de titel."

Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
"Liefst van al zou ik dat doen bij een Belgisch team, om in één adem ook de Belgische GT4-cup te kunnen betwisten. Het is echter geen vereiste en ik heb ook contacten met andere teams. Vorig jaar testte ik al bij Schubert Motorsport met de BMW M6 GT3 en wist daar meteen snelle chrono's te laten optekenen. Helaas zijn de budgetten in GT3 zonodig nog hoger dan in GT4, dus dan valt die optie vrij snel af. De strijd in GT4 is echter stevig en dat zal in 2018 zeker ook het geval blijven. Ik wil me trachten te tonen in GT4 om zo de aandacht te trekken van een constructeur en door te stoten tot fabriekspiloot. Het blijft een droom om ooit een competitief stuur te vinden in GT3, dus als de kans zich aandient, zal ik zeker niet weigeren!"

Foto's: Niels Vaeck, RYS Cup & Jamie Vandenbalck pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op donderdag 1 februari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons