van der Horst

Jamie Reigle stopt als CEO van Formule E

Jamie Reigle
Jamie Reigle
Na drie en een half jaar valt het doek voor Jamie Reigle in de Formule E. De Brit nam het roer over van bezieler Alejandro Agag als CEO van het kampioenschap, maar zal vanaf de volgende race niet meer in deze functie fungeren. Reigle blijft nog wel in functie voor de rest van het seizoen om zijn opvolger voor te bereiden: Jeff Dodds.
  • LTF
Na een aantal functies in zowel het voetbal als American football - vooral in functie van de familie Glazer -, mocht Reigle zijn ideeën uitwerken in de Formule E. Al werd het niet het makkelijkste ambtstermijn dat hij voor zich kreeg. Corona die de plannen van het kampioenschap in de war gooide, denk maar aan de Gen 2.5 of de leegloop van Audi, BMW en Mercedes. Maar na drie en een half jaar valt het doek voor hem en geeft hij nu de scepter over aan Dodds. Wel opvallend is dat deze laatste een totaal andere achtergrond heeft.

Dodds komt namelijk uit de mediawereld. De Brit was vooral actief voor Virgin Media en dat op verschillende niveau's. Vanaf 5 juni zal hij officieel als CEO in dienst treden bij de Formule E en zal Reigle nog wel blijven tot eind dit seizoen, hetzij als adviseur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 18 mei 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons