van der Horst

Jan Heylen met Wright Motorsports naar IMSA WeatherTech Sportscar Series

Jan Heylen op het podium
Jan Heylen op het podium
Jan Heylen beleefde een topjaar. De Gelenaar behaalde dit seizoen maar liefst drie titels, telkens met een Porsche gerund door Wright Motorsports. Hoewel Heylen vanaf volgend seizoen als categorisatie goud kreeg, moet hij zich geen zorgen maken over een zitje voor volgend seizoen. Onze landgenoot zal namelijk een volledig seizoen afwerken in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en dat samen met Ryan Hardwick.
Heylen zal bij Wright Motorsports de plaats innemen van Patrick Long, die na Petit Le Mans zijn pensioen aankondigde en tevens de Gelenaar introduceerde binnen het team acht jaar geleden. Voor onze landgenoot is dit een stap hogerop, nadat hij afgelopen seizoen de Pro-Am-titel won in Fanatec GT World Challenge America, de titel in de Michelin Pilot Challenge - waar Hardwick heeft toe bijgedragen - en de IMSA Michelin Endurance Cup. Samen met de Amerikaan zal hij uitkomen in de GTD-klasse op een Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsport. Zij krijgen tijdens de manches van Michelin Endurance Cup het gezelschap van kersvers GTD-kampioen Zach Robichon.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 7 december 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons