van der Horst

Japan: Evans en Toyota boven

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Op een korte showproef na, blijft Elfyn Evans ook na dag twee leider in de Rally van Japan, de slotmanche van het WRC. Toyota bezet het hele podium.
  • Prospeed Competition
Veel spanning om de winst is er niet in Japan. Elfyn Evans (Toyota) verdedigt een grote marge op zijn teamgenoten Sébastien Ogier (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota). Toyota dus boven in hun thuisland.

De rally2-wagens zijn in de voorste posten verdwenen omdat het weer net iets beter was dan gisteren. Esapekka Lappi (Hyundai) is nu vierde, en eerste niet-Toyota op ruim drie minuten. Ott Tänak (Ford), is vijfde op bijna vier minuten. Hij zit in een gevecht Takamoto Katsuta (Toyota) die woord houdt en vecht voor elke seconde, nadat hij gisteren ongeveer vijf minuten verloor na een crash.

Andreas Mikkelsen (Skoda) is zevende en leider in WRC2, maar de Noor heeft zijn handen vol met Grégoire Munster (Ford), die blijft verbazen en op amper vijf seconden van Mikkelsen hangt.

Straks is er nog een korte showproef. Morgen eindigt de rally met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons