van der Horst

Japan: Evans op rozen

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans is op weg naar winst in de slotmanche van het WRC, de Rally van Japan. De Welshman is stevig leider met nog de slotdag te gaan. Toyota bezet het podium.
De showproef veranderde niets meer aan het klassement. Elfyn Evans (Toyota) begint zondag met vijfkwartminuut voorsprong op Sébastien Ogier (Toyota) en ruim anderhalve minuut op Kalle Rovanperä (Toyota). Het podium ligt dus vast.

Voor stek vier is er nog een beetje spanning, al lijkt Esapekka Lappi (Hyundai) wel op weg naar plaats vier. Hij heeft bijna een halve minuut voorsprong op Ott Tänak (Ford), die op zijn beurt vijftien tellen bonus heeft op Takamoto Katsuta (Toyota), misschien wel de snelste man van het weekend.

In Rally2 duurt het duel tussen Andreas Mikkelsen (Skoda) en Grégoire Munster (Ford) voort. De Belg verloor wel enkele tellen in het slot en kijkt nu aan tegen een mincijfer van 8 tellen.

Morgen zijn er nog zes proeven, met onder meer de afsluitende Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons