van der Horst

Japan: F1-programma op zaterdag afgelast

Suzuka International Racing Circuit
Suzuka International Racing Circuit
Er zal morgen, zaterdag, geen actie op de piste zijn in het kader van de Grote Prijs Formule 1 van Japan. De Japans automobielfederatie en het Suzuka-circuit hebben daartoe besloten gezien tyfoon Hagibis naar alle waarschijnlijkheid langs het circuit trekt. Op het oog van de veiligheid van de toeschouwers en de deelnemers, alsook het ondersteunend personeel ter plaats, is besloten om de derde vrije training af te gelasten en de kwalificaties te verhuizen naar zondagvoormiddag.
Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
Dit impliceert dat er slechts twee vrije trainingen overblijven, vandaag vrijdag, alvorens de rijders op zondag zowel de kwalificaties (om 10u00) als de race (op het gebruikelijke tijdstip van 14u10) afwerken. Het is overigens niet de eerste keer dat in Japan de kwalificaties worden verplaatst naar zondag, want ook in 2004 (door tyfoon Ma-on) en 2010 (wegens felle reden) werd een dergelijke beslissing genomen. Ook in 2014 trok er een tyfoon over het circuit, Phanfone leidde tot heel wat regen en slechte zichtbaarheid waarbij Jules Bianchi in zijn Marussia zwaar crashte en uiteindelijk aan de gevolgen overleed.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 11 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Japan.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons