van der Horst

Japan: Neuville eerste leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is de eerste leider in de rally van Japan. Dat is de slotmanche van het WRC. De Belg was de snelste op een korte showproef in het Toyota Stadium, waar ironisch genoeg de Toyota's heel veel moeite hadden.
Thierry Neuville (Hyundai) trekt de lijn van de Central European Rally gewoon door. De Belg klokte donderdagochtend de snelste tijd op de shakedown, gevolgd door vier Toyota's. Hij was maar liefst bijna anderhalve seconde sneller dan de rest, al had hij daar wel vier runs voor nodig.

Ook op de showproef opende hij met de snelste chrono. Neuville is een meester in dit soort korte behendigheidsproeven. Hij was zeven tienden sneller dan zijn teamgenoot Esapekka Lappi (Hyundai) en bijna anderhalve seconde rapper dan Ott Tänak (Ford). De Toyota's openden matig. Zo zette Kalle Rovanperä (Toyota), op Takamoto Katsuta na de beste Toyota, pas een zesde tijd neer, reeds op vier seconden van de etappewinnaar.

De debatten openen morgen, ofwel vannacht in Belgische tijd. De deelnemers moeten 22 proeven afwerken tussen nu en zondagmiddag. De rally eindigt met de Power Stage, om 6.15 uur. Meteen het laatste wapenfeit van het WRC 2023.

Foto: Hyundai Motorsport


 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 16 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons