van der Horst

Japan: Neuville geeft iedereen het nakijken richting slotdag

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville mag als leider naar de slotdag van de Rally van Japan, de slotmanche van het WRC. Hij heeft een kleine bonus op Elfyn Evans. Ott Tänak zet een tweede Hyundai op het virtuele podium.
Elfyn Evans (Toyota) begon als leider naar aan de tweede dag in Japan en schoot ook het snelst uit de startblokken. Maar daarna vocht Thierry Neuville (Hyundai) op regelmaat terug. Met een sterke tijd op de laatste echte proef deelde de Belg een tikje uit om over Evans te wippen. Op de korte showproef, waar Neuville zich al het hele jaar de beste in dit vak toonde, liep de Belg nog een beetje uit. Hij mag gaan slapen met een plus van vier seconden op de Welshman. 

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Zo lijken we zondag naar een duel te gaan want Ott Tänak (Hyundai) zit al op 40 tellen. Takamoto Katsuta (Toyota) kan zijn thuisvoordeel niet uitspelen, maar is wel knap vierde op ruim een minuut. Sébastien Ogier (Toyota) was de snelste man op zaterdag en klom terug naar een vijfde stek, weliswaar op drie minuten van de kop, na zijn lekke band op de openingsdag. Gus Greensmith (Ford). Emil Lindholm is een uitstekende zevende, en leider in WRC2. Hij gaat Sami Pajari en Grégoire Munster (Hyundai) vooraf. De Belg is bezig aan een sterk optreden in Japan.

Morgen volgen er nog vijf proeven. Wie de Power Stage wil zien moet de wekker om 6 uur zetten.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 12 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons