van der Horst

Japan: "Niet ideaal om een sessie te missen" - Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Omdat Stoffel Vandoorne tijdens de eerste training zijn zitje moest afstaan aan Lando Norris was onze landgenoot wederom op achtervolgen aangewezen. Onze compatriot werd, net zoals Norris in de eerste sessie, allerlaatste. "Ik heb de eerste sessie natuurlijk gemist, dus ik begon met een kleine achterstand aan de tweede training", zei Vandoorne achteraf. De West-Vlaming testte vooral al de drie verschillende bandensoorten uit. "Ik denk dat vandaag het belangrijkste was voor mij om alle compounds wat aan te voelen. Zaterdag ziet het er uit dat het waarschijnlijk nat wordt, dus ik denk dat het de enige mogelijkheid was om wat in het droge te rijden. Morgen zien we wel."
  • Circuit Zolder DTM
Omdat men morgen dus regen verwacht was de tweede trainingsessie de enige mogelijkheid voor de McLaren-coureur om de droogweerbanden uit te proberen. Daarom dus ook de reden waarom onze landgenoot geen kwalificatiepoging ondernam en dus een seconde moest prijsgeven aan teamgenoot Fernando Alonso. De Spanjaard werd uiteindelijk zeventiende. "Het is natuurlijk niet ideaal om een sessie te missen, maar zo is het nu eenmaal", aldus Stoffel na de sessie aan de media. "Het is een andere aanpak, want je moet nu meer afgaan op de data van het team en je moet vertrouwen hebben in de richting die zij hebben gekozen. Ik heb in ieder geval goede ervaringen hier aan Suzuka en hopelijk wordt het morgen een stapje beter."

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 5 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Japan.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons