van der Horst

Japan: Ogier eerste leider

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier is de eerste leider van de Rally van Japan, de laatste manche van het wereldkampioenschap rally. Na een korte showproef heeft hij een kleine voorgift op Craig Breen en Ott Tänak. Elfyn Evans en Neuville klokten eerder op de dag de besttijd op de shakedown.
In het land van de rijzende zon is het WRC aan de laatste manche van het jaar toe. Op de showproef Kuragaike Park klokte Sébastien Ogier (Toyota) de snelste tijd. De Fransman lijkt vastberaden de lijn van de Rally van Spanje door te trekken waar hij zijn eerste overwinning van het seizoen boekte.

Craig Breen (Ford) eindigde tweede op amper een tiende van de Fransman. Ott Tänak (Hyundai) reed naar een derde tijd op twee tienden, gevolgd door Thierry Neuville (Hyundai) op drie tienden. Wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota) zette zijn Yaris op een vijfde plaats.

Grégoire Munster (Hyundai) maakte een foutje en is voorlopig achttiende. De proef werd vroegtijdig gestaakt nadat Toshihiro Arai (Citroën) van de baan ging.

Eerder op de dag klokten Thierry Neuville en Elfyn Evans (Toyota) een gedeelde besttijd op de shakedown. Zij hadden daar wel vier runs voor nodig. Ogier had aan drie runs genoeg om een derde tijd neer te zetten.

Morgen, vannacht onze tijd, begint het echte werk met een stevige wedstrijddag van 133 kilometer tegen de klok. De deelnemers krijgen negentien proeven voorgeschoteld, goed voor 283 wedstrijdkilometers, wat niet bijster veel is. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage. Wie de slotproef live wil bekijken moet zondagochtend de wekker om 6.18 uur zetten.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 10 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons