van der Horst

Japan: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

Pirelli P-Zero banden 2017
Pirelli P-Zero banden 2017
Voor de Grote Prijs van Japan op het circuit van Suzuka heeft Pirelli de bandenkeuze van de rijders bekend gemaakt. De Italiaanse bandenfabrikant neemt de volgende soorten banden mee uit de P-Zero collectie: de rood gemarkeerde super soft, de geel gekleurde soft en de wit aangeduide medium compounds. Ook voor deze wedstrijd, in het land van de rijzende zon, opteerde Scuderia Ferrari om een agressieve selectie te maken, met drie sets meer van de meest zachte rubbers beschikbaar dan titelrivaal Mercedes AMG: de Italianen met tien sets elk voor Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, de Duitsers met zeven sets elk voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.
Bandenkeuze GP van Japan 2018
Bandenkeuze GP van Japan 2018
Daarnaast beschikken de Ferrari-coureurs nog over twee sets elk van de softs en slechts één set van de mediums. De Zilverpijl-piloten hebben vier sets van de softs en twee sets van de mediums elk. Opvallend in de lijst is de meer conservatieve bandenkeuze bij het team van McLaren voor zowel Fernando Alonso als onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Beide coureurs hebben dit weekend elk vijf sets van de softs, vier sets van de mediums en dus slechts vier sets van de super softs ter beschikking. Deze keuze wijst allemaal richting een één-stop-race voor de renstal uit Woking. De exacte bandenallocatie van alle rijders kan u hiernaast vinden. Klik op de afbeelding om het te vergroten.

Foto's: Georges De Coster & Pirelli MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 3 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Japan.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons