van der Horst

Japan:"Zonder Ericsson's crash waren we laatste" - Vandoorne

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Wederom een moeilijke dag voor Stoffel Vandoorne vandaag. Op het circuit van Suzuka kwalificeerde de McLaren-coureur zich als negentiende. Zijn teamgenoot, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, verging het niet veel beter. De Spanjaard klokte een achttiende tijd in de zuster-MCL33. En was het niet omwille van de crash van Sauber's Marcus Ericsson, dan stonden beide McLaren's morgen op de laatste startrij voor de Grote Prijs van Japan. "Zonder de crash van Marcus waren we laatste en voorlaatste", beseft Stoffel na de kwalificatie. "De realiteit is gewoon dat we te traag zijn."
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
In plaats van vooruitgang te boeken, lijkt het er meer en meer op dat de renstal uit Woking meer achterstand oploopt op de rest van het veld. "Het is niet dat we het slechter doen", aldus Vandoorne over de aanhoudende moeilijke situatie bij het eens zo roemrijke renstal. "De andere teams hebben het gewoon beter gedaan om hun wagens te verbeteren. In de Formule 1 is stil staan achteruit gaan." Of het morgen beter zal gaan, valt af te wachten. "Misschien als het een hete race wordt en er blaren op de banden komen te staan. In races waar bandenmanagement belangrijk is, doen we het wel goed. Inhalen hier is niet makkelijk, dus hopelijk maakt de strategie een verschil."

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Japan.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons