van der Horst

Jacques Villeneuve met Academy Motorsport - Alex Caffi Motorsport in NASCAR Euro Series

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve zal rijden met de bolide #5 van het nieuw gevormde Academy Motorsport - Alex Caffi Motorsport in het 2021-seizoen van NASCAR Whelen Euro Series. De Canadees wil de titel van het EuroNASCAR PRO-kampioenschap koste wat het kost winnen.
In de afgelopen twee seizoenen was Villeneuve al een paar keer dichtbij zijn eerste overwinning in een NASCAR-race gekomen, nuj is hij klaar om te strijden voor de EuroNASCAR-titel. De Canadees heeft vier podiumplaatsen, zes top-5's en negen top-10's behaald in vijftien starts in de EuroNASCAR PRO.

Jacques Villeneuve - Feed Vict Racing - EuroNASCAR FJ
Jacques Villeneuve - Feed Vict Racing - EuroNASCAR FJ
“Ik ben super enthousiast om dit seizoen in te gaan met een gloednieuw team en dit wegens het grote enthousiasme dat iedereen in het team toont. Federico Monti (eigenaar Academy Motorsport) en Alex Caffi brengen de perfecte mix van positieve houding, ervaring en kennis die we nodig hebben om dit nieuwe project van de grond te laten komen ”, aldus Villeneuve. "Ik ben ervan overtuigd dat we hebben wat nodig is om voor de overwinning te gaan in elke race van het 2021 NWES-seizoen."

De ondertekening van Villeneuve is ook een nieuwe mijlpaal voor de NASCAR Whelen Euro Series. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie zullen twee voormalige Formule 1-concurrenten samenwerken in EuroNASCAR: Alex Caffi als teameigenaar en Jacques Villeneuve als rijder.

Alex Caffi Motorsports - Mustang
Alex Caffi Motorsports - Mustang
"Ik ben ontzettend blij. Het is fantastisch om een ​​wereldkampioen Formule 1 bij ons te hebben. Dankzij deze samenwerking zullen we eindelijk strijden om de EuroNASCAR PRO-titel met Jacques", zegt Caffi. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, de NASCAR Whelen Euro Series heeft de afgelopen jaren een zeer hoog niveau bereikt en het is fantastisch om deze volgende stap te zetten."

De samenwerking tussen Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport werkt aan het opstellen van maximaal drie fulltime auto's dit jaar. De "pre-season tests" zullen de komende weken van start gaan om de seizoensopener van 15-16 mei in Valencia, Spanje, voor te bereiden.

Foto's: Fabio Grandi, Martijn Wouters & NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 4 maart 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons