van der Horst

Jarama: Comtoyou Racing pakt alle titels

Mehdi Bennani
Mehdi Bennani
In het Spaanse Jarama stond de finale van de TCR Europe op het programma. Na een geanimeerde eerste race pakte Mikel Azcona met de Volcan Motorsport CUPRA zijn derde winst in evenveel races en nam Mehdi Bennani (Comtoyou Racing Audi) de kop in de puntenstand over van Mike Halder (Profi-Car Team Halder) nadat deze laatste moest opgeven. De opdracht voor de tweede race was duidelijk voor de Marokkaan: beter doen dan Halder. In die race ging de winst voor het eerst naar John Filippi (Target Competition), maar Bennani werd tweede en pakte zo de titel en daar zou het niet bij blijven voor de Belgische equipe.
Start race 2 TCR Europe Jarama
Start race 2 TCR Europe Jarama
Terwijl Azcona in race 1 van start tot finish aan de leiding reed, zorgde een zware crash tussen Pepe Oriola (Brutal Fish Racing) en Jessica Bäckmann (Target Competition), waarbij de Spanjaard afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis, voor een domper op het weekend. De strijd om het kampioenschap ging echter verder en Bennani kreeg ineens een nieuwe tegenstander voor de titel in de vorm van Filippi, aangezien Halder geen punten scoorde nadat de Duitser uitviel. Ook in de tweede race kende Halder geen geluk met een crash, waardoor de weg richting titel open lag voor de Marokkaan, die hij met een tweede plaats consolideerde.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Hiermee verlaat Comtoyou Racing Spanje met alle titels die er te winnen waren op zak. Na de eerste race was het team al zeker van de titel in het teamkampioenschap en mocht na de tweede race daar nog twee titels aan toevoegen met Bennani als algemeen kampioen en Nicolas Baert - die overigens achtste en vijfde in de races eindigde - als beste in het rookie-kampioenschap (Yokohama Trophy). Baert die tevens als derde eindigde in de algemene eindstand. Dit is al de tweede titel voor de zoon van Jean-Michel Baert, nadat hij in Spa ook al de titel in de TCR Benelux achter zijn naam zette.

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 7 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jarama.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons