van der Horst

Jarama: Mattias Ekström tweede maal koning van het weekend

Mattias Ekström
Mattias Ekström
Mattias Ekström was de grote winnaar Tijdens van de derde manche van het FIA ETCR die dit weekend plaats vond in Jarama. De Zweedse Cupra-piloot reed een foutloos parcours, waarbij Ekström alle punten mee pakte die er te winnen vielen. Dat terwijl merkgenoten Adrien Tambay en Jordi Gené de rest van het podium vulden. Maxime Martin reed ook weer een verdienstelijk wedstrijd en eindigde op de vierde plaats.
Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
Maxime Martin - Romeo Ferraris Alfa Romeo
Martin kwam uit in dezelfde pool als Ekström. Daar had onze landgenoot, net als op de Hungaroring, wat moeite met de kwalificaties. Uiteindelijk zette Martin door met de Alfa Romeo Giulia ETCR om zijn kwartfinales te winnen en als tweede te eindigen in zowel de halve finale als de superfinal, telkens achter de onklopbare Zweed. In de andere pool stond er geen maat op Tambay, maar die verloor belangrijke punten in zowel de kwalificaties als kwartfinale. 

Met deze uitslag neemt Ekström de leiding in het kampioenschap terug over van Tambay, terwijl Martin opschuift naar een vierde plek.

Foto's: FIA ETCRDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op maandag 20 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jarama.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons