van der Horst

Jari-Matti Latvala: "Blij dat Andreas terug is"

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
Het wordt in Sardinië uitkijken naar de "comeback" van Andreas Mikkelsen. De Noor start dit jaar voor het eerst in een WRC-wagen in het Wereldkampioenschap Rally. "Ik ben blij dat hij terug is", aldus Latvala.
Citroën Racing wistte Mikkelsen te strikken voor de Rally van Sardinië en schoof daarvoor graag Stéphane Lefebvre even aan de kant. Ploegbaas Yves Matton hoopt zo het tij te keren na enkele mindere resultaten en vooral de wagen verder te ontwikkelen met een toprijder die een sterke bagage ervaring mee brengt.

Maar niet enkel bij Citroën zijn ze tevreden met de komst van Mikkelsen, ook voor Jari-Matti Latvala was het een blij weerzien. Het is voor het eerst sinds de "exit" van Volkswagen dat Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen en Sébastien Ogier de strijd terug tegen elkaar zullen opnemen, weliswaar niet meer in eenzelfde team, maar wel in drie verschillende teams.

"Het is goed hij Andreas terug is. Hij eindigde vorig jaar derde in het WK en won de slotmanche in Australië. Hij verdient deze kans absoluut, maar het is zo moeilijk om een zitje te bemachtigen", aldus Latvala. "Op een persconferentie naar aanloop van Sardinië voelde het wel wat vreemd aan. Vorig jaar zond Volkswagen telkens één rijder, maar nu zaten we daar plots met drie."

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 juni 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons