van der Horst

Jari-Matti Latvala: "In Polen en Finland staan we er"

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala
"In Polen en Finland zullen we er staan!" Dat zei Toyotarijder Jari-Matti Latvala in gesprek met onder meer Autosport.be. Daarmee tempert de Fin de verwachtingen voor de komende Rally van Sardinië, maar drijft hij die wel op voor wat komen gaat.
Halfweg het seizoen kan Toyota terugblikken op een sterke start met de Toyota Yaris WRC van de hand van Tommi Makinen. Latvala is derde in de huidige WK-tussenstand en won de Rally van Zweden. Daarna werd het net iets minder, met onder meer proestende Yarissen op de Mexicaanse hoogtes en een koprol voor Latvala in Portugal. Maar het beste moet nog komen.

"Hoe sneller we kunnen gaan met de wagen, hoe beter die wordt. Op de technische stukken is er nog progressie mogelijk", aldus Latvala. "We kijken nu al uit naar Polen en Finland waar we nog beter zullen worden. De wagen is nu al ontzettend sterk." Juho Hänninen die de wagen ontwikkelde beaamt. "Er zijn nog werkpunten, maar vooral, er zijn geen zwakheden."

"Op asfalt waren we al mee, enkel op grote hoogtes en bij warme temperaturen was het minder, maar er is nu al hard gewerkt aan de koeling en we krijgen nog een upgrade van de motor in de loop van het seizoen. Met 55 testdagen op een jaar is het moeilijk om het gat met de rest volledig te dichten, maar we zullen er zeker in slagen. Kilometers maken en leren, dat is de bedoeling.

Daarmee tempert hij meteen de ambitie in Sardinië. "We hadden weinig testdagen specifiek gericht op deze rally, maar dat wil niet zeggen dat we niet voorbereid zijn. Ik ga voor een podium. Hier hoef je niet altijd het maximum te geven want er kan vanalles gebeuren."

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 juni 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons