van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Portugal: Jari-Matti Latvala nipt leider

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala is na vier klassementsproeven de leider in de rally van Portugal, manche zes van het WRC. Het is wel uitermate spannend met vier rijders binnen anderhalve seconde. Thierry Neuville kende een eerder matige start en is zevende.
Het was Hayden Paddon (Hyundai i20) die het best opende met een besttijd op de eerste proef vrijdagochtend. De Nieuw-Zeelander nam ook de leiding over van Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Thierry Neuville) die donderdag een zelfde tijd reden op de showproef in Lousada.

In KP3 zette Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) de snelste tijd neer en nam op zijn beurt de leiding over van de Kiwi. Ott Tänak (Ford Fiesta), Kris Meeke (Citroën C3) en Craig Breen (Citroën C3) deelden de besttijd op de slotproef van de ochtendlus, maar het is toch Latvala die als leider mag gaan lunchen. Meeke volgt op vijf tienden, Tänak op 1,2 seconde, Breen op 1,4 seconde. Sebastien Ogier (Ford Fiesta) beperkte de schade als wegopener en is voorlopig vijfde op net geen vijf seconden.

Neuville (Hyundai i20) opende matig met een twaalfde chrono en viel uit de top tien maar knokte zich terug tot de zevende plaats, op iets meer dan tien seconden van de leider.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons