van der Horst

Rally Zweden: Jari-Matti Latvala opent fors

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
De Fin Jari-Matti Latvala gaat na vier proeven in de rally van Zweden aan de leiding. De Toyotarijder vecht een verbeten duel uit met Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) die vrijdagochtend even de leiding in handen had. De rally van Zweden is de tweede manche van het WRC.
Jari-Matti Latvala opende donderdagavond met een primeur. De Fin klokte een eerste besttijd voor Toyota en nam zelfs meteen de kop na de showproef in Karlstad.

Vrijdagochtend begon het echte werk met drie slopende proeven. Thierry Neuville graaide de eerste twee besttijden van de dag mee en zette zich op kop, maar Latvala sloeg hard terug op de slotproef van de openingslus, de 25km lange proef van Svullrya. De Fin leidt nu met 3'9 seconden voorsprong op Neuville. "Op de slotproef raakte ik iets, waardoor ik het tempo een beetje liet zakken", aldus Neuville die ook niet helemaal tevreden was met zijn afstellingen.

Met Kris Meeke (Citroën C3 WRC) op drie staan er voorlopig drie verschillende merken op het virtuele podium. De Britse Citroënrijder volgt op 18'8 seconden van Latvala. Wereldkampioen Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) kon nog niet imponeren en opende heel matig, maar is wel vierde op 19'1 seconden van de leider. Zijn teamgenoten Ott Tänak en Mads Östberg volgen in zijn zog.

Foto: Gazoo Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons