van der Horst

JBR Events als team aan de start in Rallye Neige et Glace

Dirk Van Rompuy-Eddy Smeets / Porsche 914/6
Dirk Van Rompuy-Eddy Smeets / Porsche 914/6
Vanavond op zondag 13 februari start de Rallye Neige et Glace, een evenement van Patrick Zanirolli waarbij de deelnemers aan deze regularity voor historische wagens op vier dagen tijd maar liefst 40 RT’s voor de wielen krijgen geschoven. De Belgen zijn traditioneel goed vertegenwoordigd in deze discipline met 19 wagens op 83 inschrijvingen. En dit met toppers zoals Yves Deflandre, Michel Decremer, Vincent Vandeputte, Guino Kenis, Dirk Van Rompuy,die strijden voor een algemene podiumplaats.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Wie in België over regularity spreekt, krijgt al vaak te maken met de broers Vanoverschelde die oprganiseren onder JBR Events. Onderstaand team schreef in onder deze naam als team,maar op depiste is het uiteraard elk voor zich. Binnen het deelnemersveld is er ook kan om inte schrijven als team en de drie best geklasseerde scoren dan op het eind van de rally. Vier Belgische ploegen vormen samen het JBR-team (Jens & Bjorn Regularity) en hopen op een sterke prestatie in en rond Malbuisson.

#17    Dirk Van Rompuy - Eddy Smeets         Porsche 914-6
#29    Guino Kenis - Bjorn Vanoverschelde         BMW 325i
#63    Dave Cuynen - Guy Desmet            BMW e30    
#72    Rik Dumortier – Pablo Cracco             Renault R5 Alpine Turbo

Guino Kenis - Bjorn Vanoverschelde - BMW 325i
Guino Kenis - Bjorn Vanoverschelde - BMW 325i
Als routinier en kenner van de discipline mag Bjorn Vanoverschelde samen met Ypres Historic Regularity 2021 winnaar Guino Kenis zeker vooraan in het klassement worden verwacht met een BMW 325i van G&A Motors. De BMW dealer uit Turnhout stond reeds enkele keren op het podium van de Neige et Glace en is dus een van de topfavorieten. Voor de andere teams is het trachten om zo dicht mogelijk aan te sluiten achter meester Bjorn, die co-piloten Eddy Smeets en Pablo Cracco al wat nuttige tips gaf omtrent het gebruik van Blunik. Dave Cuynen, een goeie vriend van Guino Kenis, maakt zijn debuut in historic regularity en rekent hierbij op de ervaring van Guy Desmet, al is het ook voor hem de eerste Neige et Glace. Dat geldt ook voor Eddy Smeets, de man in de praatstoel naast Dirk Van Rompuy die in het verleden ook mooie resultaten boekte in dit evenement. Zij kregen dankzij de leeftijd van de Porsche 914-6 een mooi startnummer en vertrekken op dag 1 als zesde wagen na 11 4x4’s die ook de dagen nadien de weg openen. Er zijn verschillende klassen inzake gemiddelde snelheid, leeftijd en aandrijving (4x4) van de wagens.

Zondag tot en met woensdag
Na de administratieve en technische controle start de wedstrijd op zondag met een avond- of nachtetappe met 5 RT’s die de deelnemers van het Peugeot Museum in Sochaux naar Malbuisson brengen. Dat wordt de start- en aankomstplaats voor maandag, dinsdag en woensdag, drie dagen op rij met respectievelijk 10, 13 en 12 RT’s waarvan verschillende langs de Zwitserse grens. Neige et Glace heeft de reputatie om meer sneeuw te hebben dan de Monte Carlo, dus dat belooft…

Van Rompuy op sneeuw- en ijsstage
Dirk Van Rompuy is al iets vroeger present dan de andere teams: “Aangezien ik nog geen ervaring heb met de Porsche 914-6 op sneeuw en ijs leek het ons raadzaam om een korte ijsstage te doen. Eddy reserveerde rijtijd op een circuit in Abondance waar we vrijdag een uurtje konden trainen. Morgenvroeg gaat het dan richting Malbuisson waar we ons verder voorbereiden op de wedstrijd.”

Foto: VR Racing / G&A RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zondag 13 februari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons