van der Horst

Jeddah: Comtoyou Racing sterk in free practice

Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Nathanaël Berthon - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Comtoyou Racing dat in Jeddah andermaal met zes Audi's uitpakt, deed het goed in de vrije oefenritten. Nadat Gilles Magnus zich in FP1 de snelste toonde, trok teamgenoot Nathanaël Berthon de lijn door in FP2. De Fransman, met Nestor Girolami in de running voor de tweede plaats in de eindstand achter Mikel Azcona, deed 39/1000sten beter dan onze landgenoot. TCR Europe-kampioen Franco Girolami maakte er drie op een rij van voor het team van Jean-Michel Baert. Goede vooruitzichten dus met het oog op de kwalificatie zaterdagnamiddag Belgische tijd, al is reeds meermaals gebleken beter geen voorbarige conclusies te trekken uit wat aan de eigenlijke strijd om de gridposities voorafgaat. Puntenleider Mikel Azcona sloot FP2 af met een vierde tijd, voor Tom Coronel en Norbert Michelisz.
 Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Berthon's enige probleem in de tweede oefensessie was een verbrijzelde ruit in de rechterdeur. "Ik weet niet waarom, die is gewoon ontploft.  Hopelijk kom ik deze keer eens op de pole te staan.  Daar werken we naartoe, maar ook de concurrentie gaat hard, afwachten dus. Er zijn slechts vier bochten, maar je kan heel makkelijk een fout maken. Om hier echt op het randje te rijden en alles op een rijtje te hebben, is lang niet eenvoudig. Dat we veel banden wisten te sparen is meegenomen" aldus onze Zuiderbuur.

Uitslag Free Practice 2:

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 26 november 2022.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons