van der Horst

Jenson Button bij Williams en Stoffel Vandoorne bij McLaren?

Jenson Button
Jenson Button
Volgens Claire Williams is haar team in gesprek met verscheidene rijders voor volgend seizoen. Momenteel rijden Valtteri Bottas en Felipe Massa voor de Britse renstal uit Grove. Williams zou een optie hebben op Bottas voor volgend seizoen maar Massa's contract loopt eind dit jaar ten einde. Geruchten in de paddock suggereren dat Jenson Button zou terugkeren naar het team waar het voor hem allemaal begon. Williams liet niet in haar kaarten kijken of de voormalige wereldkampioen al dan niet op haar lijstje staat. Indien Button eind dit seizoen vertrekt zou dit weleens een zitje voor Stoffel Vandoorne in de F1 kunnen betekenen. McLaren-Honda bevestigde aan Sky Sports F1 in Baku echter dat het wil wachten tot september om te onderhandelen over hun line-up.
Valtteri Bottas - Williams Martini Racing
Valtteri Bottas - Williams Martini Racing
Nog zolang wachten tot september kan grote gevolgen hebben: namelijk dat al vele deuren naar andere teams gesloten zullen zijn. Volgens de laatste geruchten zou Button al in gesprek zijn met Williams. En omdat hij de laatste twee seizoenen al lang heeft moeten wachten of hij al dan niet mocht blijven bij zijn team, zou hij eieren kiezen voor zijn geld en gesprekken elders aangaan. “Button terug bij Williams zou een geweldige titel zijn in de krant”, aldus Claire Wiliams aan Sky Sports F1. “Hij begon zijn carrière hier, is ondertussen wereldkampioen geworden én is extreem intelligent op vlak van het opbouwen van een team rondom zichzelf. Tevens helpt hij ook mee met het ontwikkelen van de wagen. Dus uiteraard is hij een aantrekkelijk voorstel indien hij beschikbaar zou zijn. Maar we praten met veel rijders in de paddock op dit moment. Misschien staat hij wel op ons lijstje.”

stoffel Vandoorne
stoffel Vandoorne
“We zijn ook in gesprek met onze huidige rijders”, gaat de dochter van Frank Williams verder. “En we zijn aan het praten met anderen in de paddock zodat we kunnen bekijken wat voor mogelijkheden er nog zijn.” Ze gaat verder tevreden te zijn met het werk dat Bottas en Massa verrichten voor het team. “We hebben een geweldige line-up, maar er is nog geen beslissing genomen.” Indien Button zou verkiezen om McLaren-Honda te verlaten op het einde van dit seizoen, komt Vandoorne in goede papieren te zitten. Maar ook hij zal tot september moeten wachten op een antwoord van zijn team. Volgens Ron Dennis is de 24-jarige Belg een integraal onderdeel van McLaren-Honda's toekomst. “Elk ander team dat denkt om hem te kunnen overhalen om naar hen te gaan vergist zich immens”, waarschuwde de Brit.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 20 juni 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons