van der Horst

Jeremy Iglesias houdt Marijn Kremers van tweede wereldtitel KZ1

WK Lonato
WK Lonato
Jeremy Iglesias is de nieuwe wereldkampioen karting in de koninginnenklasse, de KZ1. De Fransman was al een paar keer kortbij de titel, maar vandaag in Lonato viel alles in zijn plooi en zo pakt de Formula-K rijder zijn eerste wereldtitel. Topfavoriet en regerend kampioen Marijn Kremers finishte als tweede. Simone Cunati won de International Super Cup en pakt zo de wereldtitel KZ2. Gilles Stadsbader haalde de finale niet.
In het Italiaanse Lonato stond twee weken na de slotmanche van de WSK Euro Series opnieuw een belangrijke wedstrijd op het menu, het CIK FIA wereldkampioenschap. Regerend europees en wereldkampioen Marijn Kremers zakte als topfavoriet af naar Italië en begon ijzersterk aan het weekend met de pole na de kwalificatie en na de heats. Poleposition dus voor de start van de finale, met Jeremy Iglesias naast hem op de eerste rij. De Fransman maakte de beste start en Kremers leek enkele ronden nodig te hebben om het tempo te volgen. Hij plaatste uiteindelijk toch zijn aanval maar Iglesias pareerde meteen en nam de leiding weer over om deze niet meer af te geven. Kremers verloor zijn tweede plaats kortstondig aan zijn landgenoot Bas Lammers maar wist P2 uiteindelijk toch nog veilig te stellen. Meervoudig kampioen Lammers eindigde als derde. 

Een mooie finale eindigde nog met een domper toen in het parc-fermé nog een knokpartij ontstond. Aanleiding was een incident tussen Italianen Luca Corberi en Paolo Ippolito, die tijdens de wedstrijd met elkaar in contact kwamen. Een gecrashte Corberi was furieus, demonteerde zijn voorbumper en wierp deze toen het peloton opnieuw voorbij kwam, richting Ippolito. Daar hield het dus niet mee op en na de finish gingen beide rijders, monteurs en teamleden nog met elkaar op de vuist in een ware knokpartij. Onbegrijpelijk op dit niveau, beide heren werden dan ook uitgesloten door de wedstrijdleiding en een mogelijke straf volgt nog.

De International KZ2 Super Cup werd een kolfje naar de hand van Simone Cunati. De Italiaan vertrok de finale vanaf de pole maar moest in de tweede ronde de leiding afstaan aan Arthur Carbonnel. De Fransman kon amper twee rondjes genieten van de leiding alvorens Cunati opnieuw naar de kop van het veld doorstootte. Carbonnel viel terug naar P7 terwijl Cunati onbedreigd naar de wereldttiel reed. Zijn landgenoot Giusepe Palomba werd tweede voor Giacomo Pollini die de laatste podiumplaats naar zich toe trok.

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Met Gilles Stadsbader hadden we een landgenoot met kansen op een finaleplaats in de rangen. Hij verklaarde eerder aan autosport.be dat het halen van de finale zijn doel was maar helaas slaagde de West-Vlaming daar niet in. Hij kwalificeerde zich net buiten de top vijftig en kwam na de heats terug tot P41 waarmee hij zich net niet kon plaatsen bij de eerste 36, die startrecht hebben op de finale.

Foto's: FM-Images


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 4 oktober 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons