van der Horst

Jerez: Craig Dolby debuteert met Nissan GT-R in GT-Open

Nova Race Nissan GT-R GT3
Nova Race Nissan GT-R GT3
Het GT-Open kampioenschap is dit weekend aan zijn derde manche toe, die plaats zal vinden op het circuit van Jerez de la Frontera. Het Selleslagh Racing Team, dat al twee overwinningen op zijn naam wist te schrijven, start met zijn vaste rijders Maxime Soulet en Isaac Tutumlu opnieuw als favoriet. Ook Dyla Derdaele is opnieuw van de partij, hij deelt een GT3 Corvette van het V8 Racing team met de Nederlander Dennis Retera. Uitkijken is het ook naar het debuut van de Nissan GT-R die wordt ingezet door het Italiaanse Nova Race met als rijders Lorenzo Bontempelli en een oude bekende, de Brit Craig Dolby.
  • Dreamdrive
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Twintig wagens staan er op de inschrijvingslijst voor de beide races op het circuit van Jerez. De favorieten voor de overwinning vinden we terug in de Super GT divisie die zeven deelnemers telt. De SRT Corvette C6/ZR1 zal vooral rekening moeten houden met de Scuderia Villorba Corse Ferrari van Andrea Montermini en de beide V8 Racing Corvette’s C6R van Ramos/Pastorelli en Sijthoff/Hamilton. DriveX School maakt zijn terugkeer met twee Porsche’s 911 GT3-RSR.

Craig Dolby
Craig Dolby
Onder de 13 deelnemers in de GTS klasse tellen we niet minder dan acht Ferrari 458 Italia. Voor afwisseling in het veld zorgen Team Novadriver met de Audi R8 LMS, Sports and You met een Mercedes SLS, Autorlando met een Porsche 997, V8 Racing met de Corvette Z06 van Derdaele en nieuwkomer Nova Race met de Nissan GT-R. Nova Race liet zijn Nissan al debuteren in het Italiaanse GT kampioenschap maar maakt nu de stap naar het GT Open. Oorspronkelijk stond ex-GP2 kampioen Davide Valsecchi ingeschreven op de bolide, maar uiteindelijk is het JRM testrijder Craig Dolby die plaats zal nemen naast Lorenzo Bontempelli.

Foto's: Arne Simons, GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op donderdag 19 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons