van der Horst

Jerez: Race 1: Ferrari verslaat Corvette

Dylan Derdaele - V8 Racing Corvette GT3
Dylan Derdaele - V8 Racing Corvette GT3
Geen Corvette overwinning ditmaal in Jerez, Daniel Zampieri en Roman Mavlanov zijn er in geslaagd om hun SMP Ferrari 458 Italia in de eerste race naar de overwinning te loodsen. De tweede plaats was voor de Novadriver Audi R8 LMS ultra van César Campaniço en Aditya Patel, die ook al verrassend de pole had gereden. De Portugese Audi werd bovendien winnaar in de GTS divisie. De Corvette’s faalden jammerlijk met een zevende plaats als beste resultaat, de wagen van SRT alsook het exemplaar van Sijthoff en Hamilton moesten de wedstrijd staken. Dylan Derdaele en Dennis Retera werden negende algemeen en zesde in de GTS klasse.
Zampieri/Mavlanov - SMP Racing Ferrari 458
Zampieri/Mavlanov - SMP Racing Ferrari 458
Bij de start moest de Novadriver Audi de SMP Ferrari voor laten maar Campaniço kon een aanval van Montermini afslaan en behield zo de tweede plaats. Tutumlu volgde met de SRT Corvette op plaats vier. De race leek in zijn plooi gevallen toen het na 8 ronden plots begon te druppelen echter zonder dat dit het klassement beïnvloedde.  Bij de pilotenwissel liep het mis voor de Corvette van Hamilton en Sijthoff, toen de Nederlander de baan opkwam verloor de wagen een wiel en eindigde de Corvette in de zandbak. Mavlanov leidde voor Patel en Roda, Soulet lag achtste met de SRT Corvette. Maar de Belg zag zijn bolide plots stilvallen op de rechte lijn en de opgave was een feit.  

Zampieri en Mavlanov reden van start tot finish aan de leiding en wonnen met ruim 2 seconden voorsprong op de Novadriver Audi. Giorgio Roda en Paolo Ruberti  eindigden als derde en tweede GTS waardoor Roda zijn voorsprong in het GTS kampioenschap kon uitdiepen. Montermini en Schirò vielen net buiten het podium maar pakten de tweede plaats bij de Super GT’s. De Autorlando Porsche van Joel Camathias en Matteo Beretta finishte als vijfde en werd nog derde in de GTS divisie. Na de SMP Racing Ferrari van [img Maleev en Pérez Aicart eindigden Ramos en Pastorelli als eerste Corvette op de zevende plaats. Craig
Craig Dolby
Craig Dolby
Dolby eindigde bij zijn debuut in het GT Open samen met Lorenzo Bontempelli mooi achtste met de Nova Race Nissan GT-R, daarmee deed hij één plaats beter dan Dylan Derdaele die negende werd met de GT3 Corvette van V8 Racing. De Top tien werd afgesloten door de Drivex School Porsche van Barba en Fjordbach. Door zijn opgave valt Maxime Soulet terug naar de derde plaats in het kampioenschap achter Ramos/Pastorelli en Montemini/Schirò.

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 21 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons