van der Horst

Jerez: Race 2: Opnieuw Ferrari – SRT Corvette niet aan de start

Montermini/Schirò - Scuderia Villorba Corse
Montermini/Schirò - Scuderia Villorba Corse
Race 2 op het circuit van Jerez bracht de Belgen geen geluk, Dylan Derdaele moest zich tevreden stellen met de tiende plaats terwijl de Selleslagh Racing Corvette niet eens aan de start verscheen. Zaterdag moest de gele Corvette in de eerste race aan de kant met een stukke versnellingsbak en het euvel kon niet tijdig hersteld worden voor de tweede race. De overwinning ging opnieuw naar een Ferrari, ditmaal het exemplaar van de Scuderia Villorba Corse bestuurd door Andrea Montermini en Niccolò Schirò. De prestatie van de race is echter op naam te schrijven van de Nova Race Nissan GT-R van Dolby en Bontempelli, de Japanse wagen debuteerde dit weekend in het GT Open kampioenschap en pakte bij zijn tweede race al de tweede plaats algemeen gepaard gaande met de overwinning in de GTS divisie.
Rugolo/Sdanewitsch AF Corse Ferrrari 458
Rugolo/Sdanewitsch AF Corse Ferrrari 458
Rugolo (AF Corse Ferrari) pakte bij de start de leiding, maar achter de Italiaan ging het er chaotisch aan toe. Roda (eveneens AF Corse Ferrari) ging wijd en belandde wat later definitief in de vangrail, Bontempelli (Nova Race Nissan) en Constantini (Ombra Racing Ferrari) raakten mekaar en de Ferrari ging daarbij hard van de baan. Na één ronde telde het peloton dus al twee wagens minder. Schirò (Scuderia Villorba Corse) was ondertussen aan een remonte begonnen en lag al derde na Rugolo en Aicart (SMP Racing Ferrari) wanneer de wagens aan hun pitstop begonnen.

Na het wisselen van rijder was het Sdanewitsch (AF Corse Ferrari) die leidde voor Maleev (SMP Racing Ferrari), Dolby (Nova Drive Nissan), Hamilton (V8 Racing Corvette) en Montermini  (Scuderia Villorba Corse). Dolby ging voorbij Maleev maar zag daarna de Ferrari van Montermini, die aan een remonte begonnen was,  opdoemen in zijn achteruitkijkspiegels. Dolby had geen verweer tegenover de Super GT Ferrari die daarna ook Sdanewitsch voorbij ging. Ook Dolby ging op het einde van de race voorbij de AF
Dolby/Bontempelli - Nova Race Nissan
Dolby/Bontempelli - Nova Race Nissan
Corse Ferrari en ging alzo aan de haal met de overwinning in de GTS divisie. De vierde plaats was voor de V8 Racing Corvette van Sijthoff en Hamilton, zij werden tweede in de Super GT klasse. De Autorlando Porsche van Beretta en Camathias werd vijfde en derde in zijn klasse. De Team Novadriver Audi van Campaniço en Patel tikte aan als zesde voor de SMP Ferrari van Mavlanov en Zampieri en de V8 Racing Corvette van Pastorelli en Ramos. Dylan Derdaele en Dennis Retera kwamen als tiende over de meet en werden zesde inde GTS divisie.

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 22 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons