Jerez: Eerste zege voor Nyck de Vries

Nyck de Vries - DAMS
Het doek is definitief gevallen over de World Series by Renault, volgend jaar zal de Franse constructeur de voor het publiek gratis toegankelijke evenementen niet langer organiseren. De laatste race van de Formule Renault 3.5 in het kader van de World Series werd gewonnen door Nyck de Vries, de eerste zege in de klasse voor de Nederlander. Volgend jaar komt er wel opnieuw een kampioenschap voor de Formule Renault 3.5 bolides onder de naam Formula 3.5 Series, maar niet langer onder de hoede van Renault.
Podium race 2 Jerez
Kampioen Oliver Rowland vertrok van op de pole en wilde ook graag deze laatste race op zijn naam schrijven maar bij de start liet de Brit zich verrassen door de Vries. De Nederlander controleerde vanaf dan de race, niettegenstaande twee interventies van de safety car voor sorties van Nikita Zlobin (Pons Racing) en Roy Nissany (Tech 1 Racing), en won de wedstrijd voor Rowland en Matthieu Vaxivière (Lotus). Met deze zege klimt de Vries nog op naar de derde positie in het kampioenschap achter Rowland en Vaxivière. De Nederlander gaat tevens lopen met de beker van beste rookie van het jaar.

De top vijf werd vervolledigd door Tio Ellinas (Strakka Racing) en Gustav Malja (Strakka Racing). Tom Dillmann (Jagonya Ayam with Carlin) kwam als zesde over de lijn. De Rus Egor Orudzhev werd slechts zevende, nadat hij in het begin van de race nog in strijd was met Vaxivière voor de laatste podiumplaats viel hij terug ten gevolge van een lekke band. Verder eindigden in de top tien nog , Jazeman Jaafar (Fortec Motorsports), Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin) en Nicholas Latifi (Arden).

Foto's: World Series by Renault

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuito de Jerez.