Jerez: Jack Aitken is de Eurocup Formule Renault 2.0 kampioen

Jack Aitken - Koiranen GP
Nog drie rijders maakten voor de laatste manche te Jerez kans op het behalen van de titel; Jack Aitken (Koiranen GP), Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) en Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing). De Brit nam echter zaterdag al een serieuze optie op het winnen van de titel door de beide verregende races van die dag te winnen. Aitken kon zijn laatste race af stellen op die van zijn tegenstanders die moesten winnen om nog echt een kans te maken. Maar op zondag liep alles mis voor de Brit, gelukkig bakten zijn twee rivalen er ook niks van en mocht de Aitken zich definitief de Eurocup kampioen van 2015 noemen.
De finale race had een eenvoudige klus moeten worden voor Aitken maar de Brit ging in de kwalificatie uit de baan en moest van uit de pitlane vertrekken. Maar al vlug zag hij de titel toch zijn kant uitkomen, Jörg koos voor regenbanden en dat bleek de verkeerde keuze te zijn en Deletraz slaagde er maar niet in aansluiting te vinden bij de top drie. Uiteindelijk werd Aitken slechts zestiende maar dat speelde geen rol meer gezien Jörg maar als 24ste werd geklasseerd en Deletraz nog afzakte naar plaats zes, de titel was voor de Brit. Ben Barnicoat (Fortec) won deze laatste race van het seizoen voor Anthoine Hubert (Tech 1 Racing) en Ignazio D'Agosto (Manor MP Motorsport).

Max Defourny - ART Junior
Max Defourny kwam na zijn succesvolle campagne in de NEC Series nog eens aan de start van een manche van de Eurocup. In het begin van de race vonden we de Belg terug op de zesde positie, maar die kon hij niet vasthouden en hij verloor enkele plaatsen om uiteindelijk als twaalfde over de lijn te komen. Defourny pakte eerder op zaterdag een negentiende plaats in race 2 en bereikte de finish niet in de eerste race.

Foto's: World Series by Renault & Hans Van Onsem

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuito de Jerez.