Jerez: Eerste zege voor Matevos Isaakyan

Matevos Isaakyan - SMP Racing
Matevos Isaakyan (SMP Racing) heeft in race 1 te Jerez zijn eerste zege in de Formula V8 3.5 behaald. Jack Aitken (RP Motorsport) vertrok van op de pole maar verprutste zijn start volledig en eindigde buiten de top tien. Egor Orudzhev (Arden Motorsport) en Matthieu Vaxivière (SMP Racing) vervolledigden uiteindelijk het podium. Leider in het kampioenschap Tom Dillmann (AVF) moest de race verlaten na een contact met de wagen van Louis Deletraz (Fortec Motorsports).
Egor Orudzhev - Arden Motorsport
Aitken miste zijn start volledig en zo nam Matthieu Vaxivière de leiding van de wedstrijd voor Isaakyan, Orudzhev, Dillmann, Delétraz en Aurélien Panis (Arden Motorsport). Delétraz naderde op Dillmann en zette de aanval in op zijn rivaal voor de titel, maar in ronde 16 reed de Zwitser in op de wagen van de Fransman bij een poging om binnendoor te passeren. Voor Dillmann was de race over en de koersdirectie besloot de safety car uit te sturen temeer ook de wagen van Giuseppe Cipriani stil stond in de grindbak.

Vooraan was Vaxivière zijn koppositie kwijt gespeeld aan de twee Russen en de Fransman moest nog alles op alles zetten om Delétraz achter zich te houden. Isaakyan won zijn eerste Formula V8 3.5 voor Orudzhev en Vaxivière, Delétraz die als vierde over de lijn kwam kreeg 10 seconden straftijd voor de aanrijding met Dillmann en viel buiten de punten. Panis werd alzo vierde in het klassement werd hij gevolgd door Alfonso Celis (AVF), Roy Nissany (Lotus), Vitir Baptista (RP Motorsport), Johnny Cecotto (RP Motorsport) en Beitske Visser (Teo Martin Motorsport).

Foto's: Formula V8 3.5

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.