van der Horst

Jerez: Egor Orudzhev wint race 2

Louis Delétraz - Fortec Motorsports
Louis Delétraz - Fortec Motorsports
Na Matevos Isaakyan (SMP Racing) gisteren in race 1 was het zondag de beurt aan zijn landgenoot Egor Orudzhev (Arden Motorsport) om de zege te pakken in race 2 van de Formula V8 3.5. Voor Orudzhev is het al zijn vierde overwinning dit seizoen en de Rus rukt op naar de zesde plaats in de tussenstand. Leider in de puntenstand is nu Louis Delétraz (Fortec Motorsports), die tweede werd in de race, hij telt 200 punten één meer dan Tom Dillmann (AVF) die slechts als achtste over de finishlijn kwam.
Start race 2 Jerez
Start race 2 Jerez
Orudzhev kwam goed weg bij de start en schoot van de derde startlijn door naar de eerste plaats. Poleman Louis Delétraz zette zich in het slipstream van de Rus en zou hem gans de race onder druk zetten, maar tevergeefs Orudzhev gaf de leidersplaats niet meer af. Matthieu Vaxivière (SMP Racing) vervolledigde het podium, Jack Aitken (RP Motorsport) eindigde mooi vierde en Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) pakte de vijfde plaats haar beste resultaat van het seizoen.

Foto's: Formula V8 3.5



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 30 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons