van der Horst

Jerez: Achtste pole voor Charles Leclerc

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc (Prema Racing) behaalde op het circuit van Jerez zijn achtste pole in de F2 van het seizoen. Daarmee doet de Monegask even goed als Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly die ook 8 pole posities op hun naam hebben staan. Leclerc liet een tijd optekenen van 1:24.684, hij was daarmee 26 honderdste seconde sneller dan Luca Ghiotto (Russian Time). Leclerc heeft nu in het kampioenschap 63 punten voorsprong op Oliver Rowland en kan zich dit weekend al tot kampioen kronen op een manche van het einde.
Luca Ghiotto - Russian Time
Luca Ghiotto - Russian Time
De tweede startlijn bij de hoofdrace wordt ingenomen door Sergio Sette Câmara (MP Motorsport) en Oliver Rowland (DAMS). Artem Markelov (Russian Time) liet de vijfde tijd optekenen hij werd gevolgd door de twee ART GP rijders Alexander Albon en Nobuharu Matsushita. Nyck de Vries (Racing Engineering) klokte de achtste tijd, de top tien werd volgemaakt door Nicholas Latifi (DAMS) en Norman Nato (Arden).

Foto's: FIA Formula 2
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op vrijdag 6 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons