van der Horst

Jerez de la Frontera: Nabeschouwing SRT Corvette Team

Het Brusselse SRT Corvette team en het rijdersduo Maxime Soulet - Isaac Tutumlu kenden weinig geluk tijdens de derde manche van de International GT Open in het Spaanse Jerez de la Frontera. De Amerikaanse bolide moest met pech naar de kant in de eerste manche, terwijl een podium nog mogelijk was. De transmissie van de Amerikaanse wagen begaf het en herstellen was onmogelijk waardoor aan race 2 niet kon deelgenomen worden.
De trainingen en kwalificaties verliepen zeer goed voor de Brusselaars, "we waren overtuigd van onze snelheid', aldus Maxime Soulet die de wagen deelt met de Spaanse voetbalmakelaar Isaac Tutumlu. "Ondanks onze strafseconden in de pitlane vanwege onze twee zeges eerder dit jaar, waren we ervan overtuigd dat we een goed resultaat zouden kunnen behalen in beide races. Tijdens de kwalificaties behaalden we tweemaal een vierde startplaats, ondanks een omloop die onze wagen niet ligt. Isaac nam een goede start, kon zich vooraan handhaven en ik nam over met een podium als ambitie. De nochtans betrouwbare mechaniek van een Corvette besliste er echter anders over. De transmissie begaf het en de race was over."

Patrick Selleslagh: "Pech komt nooit alleen, want de wagen herstellen bleek onmogelijk. We zullen nu moeten beter doen in de komende races, maar ondanks de dramatische race hier, is Maxime Soulet nog steeds vierde in het kampioenschap, op 24 punten van de leiders, daar waar er dit seizoen nog 200 punten te verdelen zijn. We geven de stijd nog niet op."

SRT Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 24 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons