van der Horst

Jerez: Leclerc kampioen na zege

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc heeft na een mindere periode dan toch de kroon op het werk kunnen zetten. Vertrokken vanop de pole, zijn achtste in tien kwalificaties, won de Monegask de eerste wedstrijd op Jerez. Ondanks dat Oliver Rowland tweede werd is Leclerc nu niet meer in te halen. Het verschil tussen beide heren is inmiddels 68 punten in het voordeel van de Ferrari-junior. Een andere Ferrari junior, Antonio Fuoco, legde beslag op plaats drie. Voor Leclerc is het meteen de tweede titel in twee jaar tijd, vorig seizoen werd hij ook al kampioen in de GP3 Series.
Oliver Rowland - DAMS
Oliver Rowland - DAMS
Charles Leclerc (Prema Racing) reed onmiddellijk na de start weg van de rest van het veld, terwijl Oliver Rowland (DAMS) na een matige start terug opklom van plaats vijf naar drie. De Brit ging in de tiende ronde voorbij Luca Ghiotto (Russian Time) en pakte zo de tweede plaats. Al van bij de zevende ronde kwamen de eerste rijders binnen om van banden te wisselen terwijl Leclerc en Rowland wachtten tot de twaalfde ronde om binnen te komen. De Monegask had slechts acht ronden nodig om zijn leidersplaats te heroveren op de rijders die nog niet van banden gewisseld hadden.

Podium Jerez race 1
Podium Jerez race 1
De banden bleken snel te degraderen op de piste van Jerez en sommige rijders moesten een tweede maal de pits opzoeken om van rubber te wisselen. In de eenendertigste ronde reden Nobuharu Matsushita en Santino Ferrucci op elkaar in en werd de safety car de piste opgestuurd. Na de herstart moesten Rowland en Fuoco nog voorbij de wagens van Gelael en Delétraz, die niettegenstaande ze op een ronde waren gereden zich bij de safety car procedure tussen de bolides van Leclerc en Roland hadden genesteld. Leclerc won overtuigend voor Oliver Rowland en Antonio Fuoco, Nicholas Latifi, Artem Markelov, Jordan King, Luca Ghiotto, Alex Palou, Nabil Jeffri en Sergio Sette Câmara maakten de top tien vol.

Foto's: FIA Formula 2 é Prema RacingDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 2 op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons