Total 2' Hours of Spavan der Horst

Jerez: Markelov wint race twee

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov heeft de tweede wedstrijd van de F2-manche op Jerez gewonnen. De Rus boekte zijn vierde zege van het seizoen door Nicholas Latifi en Oliver Rowland voor te blijven. Kersvers kampioen Charles Leclerc reed zich naar de zevende plaats. Vierde tot en met zesde werden een indrukwekkende Luca Ghiotto, Antonio Fuoco en Nyck de Vries. Het laatste puntje ging naar Alex Palou. De debutant werd gisteren sterk achtste en vertrok vandaag dus vanuit pole maar zakte evenwel terug tot P8. Leclerc is reeds kampioen bij de rijders maar bij de teams zal de finale in Abu Dhabi best spannend worden. DAMS, Prema Racing en Russian Time hebben respectievelijk 355, 347 en 341 punten.
Alex Palou
Alex Palou
Palou behield bij de start de leiding terwijl Jordan King Ghiotto aantikte en de Italiaan naar de laatste plaats stuurde. King zou later in tweede positie moeten opgeven met een kapotte Renault-motor. De Prema-jongens, Fuoco en Leclerc, worstelden zich intussen door het veld en haalden Rowland in. Voor de plaatsen vier en vijf. Fuoco kende problemen en liet Leclerc door om te jagen op Markelov en Latifi. Plots degradeerden evenwel snel de banden van de Prema-rijders en ze zakten in het klassement waarna ze binnen dienden te komen. 

Luca Ghiotto - Russian Time
Luca Ghiotto - Russian Time
Markelov en Latifi naderden intussen op Palou. Niet veel later sloot ook Rowland aan bij het trio. Enkele ronden voor het einde zouden ze de Spanjaard ook inhalen die helemaal zou terugvallen door bandenslijtage, hét probleem op dit circuit. Leclerc vocht zich andermaal indrukwekkend terug tot vierde maar in de slotfase kende hij opnieuw een probleem en verloor nog drie plaatsen. Ghiotto, laatste na de eerste ronde, reed zich op één setje banden terug naar vierde, een indruwekkende prestatie van de Williams-junior.

Foto's: Racing International Photography, World Series Formula V8 3.5 & FIA Formula 2

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 2 op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons