van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Jerez: Omloop spreekt De Pauw aan

Ulysse De Pauw - Formule 4
Ulysse De Pauw - Formule 4
Na een uitstapje richting Francorchamps in de lente trekt het Franse kampioenschap F4 dit weekend naar het Spaanse Jerez. Ulysse De Pauw, vertegenwoordiger van het RACB National Team in de eenzitterij, hoopt op deze omloop – nieuw voor een groot deel van het startveld – veel punten te scoren.
Het Franse kampioenschap F4 is dit weekend actief in de Andaloesische zon. Voor Ulysse De Pauw is het een eerste kennismaking met de omloop van Jerez de la Frontera.
“Ik denk dat dat voor het gros van de deelnemers het geval is”, stelt de Belg in de kleuren van het RACB National Team. “Niet slecht, want dat betekent dat we op gelijke voet vertrekken."

Zoals iedereen werkte Ulysse voor zijn vertrek richting Spanje enkele sessies op de simulator af.
“Ik heb voldoende rondjes gereden om de omloop onder de knie te krijgen en me een eerste mening te vormen. Op het eerste zicht lijkt het me een leuke piste, met heel wat snelle bochten. Normaal gezien zijn er hier wel een paar inhaalmogelijkheden."

Onze landgenoot is er zich echter terdege van bewust dat de kwalificaties een belangrijke rol zullen spelen in het eindresultaat.

“Op dat vlak moet ik me het meest toeleggen”, geeft de jonge Belg toe. Zijn doelen zijn echter duidelijk:
“Dit is de voorlaatste meeting van het seizoen. Ik hoop hier regelmatig te presteren en veel punten te scoren. Het heeft weinig zin om de eerste race te winnen en dan twee keer op te moeten geven. De leider in het kampioenschap heeft wat voorsprong verworven, maar achter hem strijden we met vier om de tweede plaats.”

RACB National Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 5 oktober 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons