Jerez: Overwinningen voor Roy Nissany en Pietro Fittipaldi

Pietro Fittipaldi - Lotus
Op het circuit van Jerez vond dit weekend al de derde manche van de World Series Formula V8 3.5 plaats. De eerste race werd gewonnen door Roy Nissany (RP Motorsport), in de tweede wedstrijd ging de zege naar Pietro Fittipaldi (Lotus). Net als bij de vorige manche in Spa stonden er slechts 12 wagens aan de start.
Roy Nissany - RP Motorsport
Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF), die bij race 1 op de pole stond, miste zijn start volledig waarvan Roy Nissany profiteerde om de leiding van de wedstrijd te nemen. Nissany kon die positie behouden tot aan de meet niettegenstaande herhaaldelijke aanvallen van Pietro Fittipaldi (Lotus). Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) pakte de laatste podiumplaats, René Binder (Lotus) en Nelson Mason (Teo Martin) maakten de top vijf vol.

Bij de start van de tweede race was Orudzhev ditmaal het beste weg, maar al na een ronde wist Fittipaldi voorbij de Rus te gaan. De Braziliaan reed weg van zijn tegenstanders en ook de pitstops brachten geen wijzigingen in het klassement, Fittipaldi won voor Orudzhev en Matevos Isaakyan. Alfonso Celis (Fortec Motorsport) en René Binder (Lotus) vervolledigden de top vijf.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 29 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.