van der Horst

Jerez: Ulysse De Pauw: "Een leerrijk weekend"

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw wist zich tijdens de voorlaatste meeting van het Frans kampioenschap F4 naar de tweede plaats in de tussenstand te hijsen. De vertegenwoordiger van het RACB National Team wist tijdens dit Spaanse weekend ook heel wat op te steken.
Door in verschillende omstandigheden meerdere omlopen te ontdekken krijgen de jonge wolven van de eenzitterij het moeilijke vak van autocoureur onder de knie.
“Dat klopt", stelde Ulysse De Pauw aan het eind van het voorlaatste weekend van het Franse kampioenschap F4, afgewerkt op de legendarische omloop van Jerez.

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
“Dit weekend kwam het er op aan om de bandenslijtage onder controle te houden, hoewel de temperatuur redelijk hoog lag. Met het kwik in de buurt van de dertig graden kregen we van bij de trainingen te maken met rubbers die amper gedurende enkele ronden optimaal functioneerden. Zo kon ik voor de races 1 en 3 de achtste en tiende kwalificatietijd neerzetten. Omdat inhalen hier niet makkelijk is hebben die resultaten ook in grote mate het wedstrijdverloop bepaald. Bij de eerste manche kon ik na een goede start als zesde finishen. In de tweede, met omgekeerde grid, kon ik als vijfde van start. Aan de finish lag ik nog steeds op dezelfde plaats. Bij de laatste confrontatie van het weekend schoof ik van de tiende naar de zesde plaats door. Al bij al een positieve balans. Nu sta ik tweede in de voorlopige tussenstand, met nog één meeting te gaan. Ik besef echter dat we met een paar rijders op die titel van vice-kampioen azen. De laatste meeting, volgende week in Le Castellet, belooft spannend te worden…”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 8 oktober 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons